امام‌ خمینی (ره) میراث فرهنگی نیست! 

«جماران» یکی از برنامه‌های تلویزیونی است که به طور اختصاصی از خرداد ۱۴۰۲ به ابعاد مختلف زندگی امام راحل می‌پردازد. تاکنون دو فصل از این برنامه روی آنتن رفته که فصل نخست به ضرورت بازخوانی اندیشه‌های حضرت امام و فصل دوم به سویه‌های تاریخ شفاهی و کسانی که تجربه زیسته با ایشان داشته‌اند، پرداخته‌است. 
کد خبر: ۱۴۳۸۷۶۸

جماران، همکاری مشترکی است از گروه معارف اسلامی شبکه یک سیما و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی (ره) که هر هفته چهارشنبه‌ها ساعت ۲۳ پخش می‌شود. به مناسبت سالگرد ولادت بنیانگذار انقلاب اسلامی، ۱۳ دی، گفت‌وگویی با تهیه‌کننده این برنامه داشتیم.

مصطفی موسی‌پسندی تهیه‌کننده برنامه جماران با اشاره به این‌که فصل اول برنامه در پنج قسمت از خرداد ۱۴۰۲ همزمان با سالگرد ارتحال امام پخش شد، افزود: در این پنج شب، برنامه زنده با اجرای حسن رحیم‌پور ازغدی داشتیم و سعی کردیم در پنج قسمت که به مناسبت سالگرد ارتحال پخش شد، روی ضرورت بازخوانی سیره و اندیشه امام (ره) تمرکز کنیم و بگوییم چرا باید این فضا بازخوانی شود و چرا باید برویم به سمت ایشان و راه و روش ایشان را مطالعه و بررسی کنیم و به آن بپردازیم.

وی با تأکید بر این‌که نظر ما این بود یک آنتن زنده، مستمر، ثابت و هفتگی درباره حضرت امام در شبکه‌های سیما داشته‌باشیم، ادامه داد: تا پیش از برنامه جماران پرداخت مستمر نسبت به اندیشه بنیانگذار انقلاب اسلامی در شبکه‌ها نداشتیم. ما سعی کردیم این آنتن ثابت و همیشگی را متناسب با فضای روز در شبکه یک سیما ایجاد کنیم و هر هفته این فضا را پیش ببریم.

تهیه‌کننده برنامه جماران خاطرنشان کرد: بعد از پنج قسمت فصل اول، فصل دوم این برنامه به طور دائم چهارشنبه‌ها ساعت ۲۳ از شبکه یک سیما پخش می‌شود. تاکنون ۲۵ قسمت پخش شده که به موضوعات مختلفی حول اندیشه حضرت امام‌خمینی (ره) پرداخته‌است. بعد از پنج قسمت ما سعی کردیم به صورت مناسبتی به موضوعات مختلف از منظر بنیانگذار انقلاب اسلامی بپردازیم.

موسی‌پسندی با بیان این‌که در فصل دوم برنامه سراغ تاریخ شفاهی و پرداختن به امام (ره) و موضوعات روز جامعه از منظر کسانی که مستقیما تجربه زیسته با ایشان داشته‌اند، رفته‌ایم، افزود: در فصل دوم، مجری تغییر کرد و محمدرضا کائینی به عنوان میزبان به برنامه ملحق و حرکت برنامه به سمت وسوی تاریخ شفاهی‌اش جدی‌تر شد، برای این‌که ما می‌خواستیم یک روایت معتبر و دسته اول از کسانی که با حضرت امام (ره) در ارتباط بودند، حول موضوعاتی که در دسترس بود داشته‌باشیم.

وی در ادامه به تیتراژ برنامه اشاره کرد و گفت: تیتراژ یک بخشی از بیانات رهبر انقلاب درباره بنیانگذار انقلاب اسلامی است که فرمودند امام‌خمینی (ره) میراث فرهنگی نیست! و از مدت‌ها پیش برای ما یک موضوع جدی بود که بنیانگذار انقلاب اسلامی باید در زندگی ما جاری و ساری باشد و هر چه داریم از ایشان داریم و این فضا باید ادامه پیدا کند.

تهیه‌کننده برنامه جماران خاطرنشان کرد: سعی کردیم برنامه متمایز از برنامه‌های جاری باشد و این تفاوت در پرداخت، تیتراژ، بخش‌ها، تیزر و ارائه لحاظ شود. همچنین به سمت قصه‌گویی رفتیم تا برای مخاطب جذاب‌تر باشد. ارائه روایت‌های تاریخی که بعضا روایت‌های بکری است و کمتر به آن پرداخته شده برای مخاطب عام جذاب و قابل استفاده‌تر است.

موسی‌پسندی افزود: مهمان‌های مختلفی داشتیم که خاص‌ترینشان شیخ زکزاکی بود که اولین مصاحبه تلویزیونی‌اش در برنامه ما اجرا شد. 

وی با بیان این‌که فصل اول و دوم برنامه با مشارکت مؤسسه تنظیم ونشر آثار حضرت امام (ره) طراحی شد، افزود: قرار بر این است این برنامه به صورت هفتگی چهارشنبه‌ها ساعت ۲۳ ادامه پیدا کند. یک فهرست ۱۰۰ نفره مهمان تنظیم کرده‌ایم و در حال رفت و برگشت برای تأیید هماهنگی‌ها هستیم تا این برنامه را ادامه دهیم.

تهیه‌کننده برنامه جماران با بیان این‌که بنای ما بر این بود که هر هفته به امام‌خمینی (ره) در صداوسیما پرداخته شود، افزود: برای ما اهمیت داشت رسانه‌ای مختص حضرت امام (ره) jamaran_tv۱ داشته‌باشیم که هر روز محتوایی مرتبط با ایشان منتشر کند.

موسی‌پسندی ادامه داد: محتوای فضای مجازی برنامه شامل عکس‌نوشت و بریده‌هایی از قسمت‌های کامل برنامه، موضوعات روز مرتبط با حضرت امام (ره) است و سعی می‌کنیم تولید در صفحات اجتماعی بالاتر رود. جماران رسانه اختصاصی برای بنیانگذار انقلاب اسلامی به دور از فضا‌های سیاسی و جناحی با محوریت ایشان است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها